Ervaringen van studenten

 

In 2012 ben ik begonnen aan de opleiding integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie. Ik zit nu in de afrondende fase van jaar 4, heb mijn eigen praktijk met cliënten en ben werkzaam in de jeugdzorg. Dat had ik in 2012 niet kunnen bedenken, vooral ook vanwege mijn achtergrond als Accountmanager in de reclamebranche. Iets totaal anders…en zie mij nu. Door de opzet van de opleiding ben je al in het 2e jaar werkzaam in je eigen praktijk en begeleid je cliënten onder supervisie. Een mooie en bijzonder leerzame stage die heel goed aansluit bij de theorie. De opleiding kenmerkt zich door de hoge standaard, continue verbeteringen die noodzakelijk zijn door wijzigingen in de zorg en de maatschappij en door de grote zorg en aandacht voor ieders individuele leerproces. Je leert niet alleen hoe je kinderen en jongeren kunt begeleiden, maar je leert ook heel veel over jezelf.  Het is een intensief opleidingstraject dat me persoonlijk heel veel heeft gebracht en dat me ook in staat stelt om de meest kwetsbaren in onze maatschappij iets te mogen brengen.

In maart 2018 hoop ik mijn diploma in ontvangst te mogen nemen.

Karin van Hirtum, integratief kinder- en jeugdtherapeut in Valkenswaard
http://www.eigenwijskindertherapie.nl

 

Bij Academie Vesta heb ik de opleiding integratieve psychotherapie voor volwassenen gevolgd en afgerond. Dit is voor mij meer geweest dan “alleen maar een opleiding volgen”. Door de onderwerpen die aan bod komen, komt elke student, en ik dus ook, zelf ook in een ontwikkeling terecht. Mijn ervaring daarbij is dat de docenten van Vesta hierin deskundig en op een prettige, persoonlijke wijze begeleiden.

In de opleiding is veel aandacht voor visie en ethiek. Samen met de grondige theorie en praktijkopdrachten maakt dit de opleiding zeer gedegen. Er is meer dan voldoende gelegenheid om  de theorie door middel van praktijk eigen te maken. Daarnaast word je tijdens je opleiding  begeleid in het opzetten van de eigen praktijk en het ontwikkelen van je therapeutschap. Juist doordat de opleiding intensief is en ook veel van je eigen ontwikkeling vraagt, ben je na voltooiing van de opleiding in staat om deze praktijk zelfstandig verder invulling te geven.

Mijn opleidingstraject aan academie Vesta zie ik als een intensieve, mooie en zinvolle periode, die mij gebracht heeft tot waar ik nu sta: werkzaam vanuit mijn eigen praktijk voor integratieve psychotherapie aan volwassenen. Ik kijk er met veel plezier en voldoening op terug.             

Nicole Wijnhoven-Klaassen, Integratief therapeut te Venray
Praktijk Zin&Zelf  
www.zinenzelf.nl

 

In maart 2008 ben ik gestart met de opleiding integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie bij academie Vesta.

Vesta zorgt er voor dat je deze opleiding niet half kunt doen. Met verschillende opdrachten, oefeningen en experimenten duik je echt de materie in en zorgt de opleiding ervoor dat je niet alleen leert over de theorie rondom de verschillende onderwerpen die komen kijken bij kindertherapie, maar dat je ook de praktijk goed in je vingers krijgt en zelf ervaart hoe het is om de verschillende therapievormen te ondergaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit alles, hoewel zeker niet altijd makkelijk, mij een betere therapeut heeft gemaakt.

Nu bijna 5 jaar later heb ik alweer bijna een jaar mijn diploma en een goed lopende praktijk voor kindertherapie in Utrecht. Ik heb sinds kort mijn vaste baan opgezegd omdat het stijgende aantal cliënten niet meer te combineren was.  Nu doe ik elke dag wat ik leuk vind om te doen en dat is kinderen met de meest uiteenlopende vragen en problemen, van faalangst tot trauma en van agressieproblemen tot anorexia, helpen om te groeien en hun eigen weg weer te vinden.

Ruby Pothoven, Integratief kinder- en jeugdtherapeut te Utrecht
www.kindertherapieutrecht.nl

 

Bij Vesta heb ik de eerste 2 jaar van de opleiding met succes mogen afronden. Het goede contact met zowel de studenten als de docenten maakten het niet alleen een leerzame maar ook een waardevolle en prettige ervaring. Na het behalen van mijn counselordiploma heb ik mij gemeld bij de kamer van koophandel, heb ik diverse blogs aangemaakt om mijn werk als counselor te promoten, en heb daarnaast zelf websites ingericht. Daarnaast ben ik PR activiteiten gestart in mijn eigen netwerk. Ik heb mij aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC, wat redelijk eenvoudig ging in 2009, en later bij de  RBNG. Op dit moment voer ik mijn counseling werk uit binnen mijn functie aan de HAN: het omgaan met collega’s en studenten; het leiden van vergaderingen; het aansturen van een team en ook omgaan met hulpvragen vanuit mijn omgeving worden veel beter aangepakt. Als tweetalige pas ik de bij Vesta opgedane kennis ook in het Engels toe binnen de begleiding van expatrias. Ook in de privé situatie is het binnen de opleiding geleerde dikwijls van waarde geweest.

Ton Ammerlaan, Counselor te Lent
www.ammerlaancounseling.nl en www.ammerlaancoaching.nl

 

In september 2009 startte mijn opleiding bij Vesta. Als gediplomeerd counselor voor kinderen vervolg ik nu de opleiding voor kinderpsychotherapie. Inmiddels ben ik gestart met de opleiding voor therapie aan volwassenen.
De lessen en supervisie worden gegeven door ervaren professionals. Er zijn kleine lesgroepen waardoor er veel aandacht is voor (inter)persoonlijke processen. In de lessen staat veiligheid centraal. Dit maakt dat ieder zich vrij kan uiten en over zichzelf kan leren. Er is aandacht voor zowel theorie als praktijk.
Ik heb o.a veel geleerd over verschillende begeleidingswijzen, (ontwikkelings-)psychologie, therapeutische interventies, gespreksvaardigheden en vooral veel over mezelf. Mijn indruk is dat Vesta ongeëvenaard is in het bieden van kwaliteit en diepgang in bijzonder kleine lesgroepen .
In de lessen is veel ruimte voor vragen waarop heldere, en ter zake doende antwoorden worden gegeven. Het werken met oefencliënten maakt dat praktijkervaring wordt opgedaan onder deskundige begeleiding. Nu maak in mijn praktijk dankbaar gebruik van alle kennis en vaardigheden die ik heb vergaard in de afgelopen jaren.
Erg mooi vind ik het dat verschillende begeleidingswijzen geïntegreerd worden toegepast, waardoor altijd optimale aansluiting is bij de cliënt en diens hulpvraag.
Het is mijn overtuiging dat de bijzonder respectvolle onderlinge omgang tussen alle betrokkenen bij Vesta uniek is. Evenzo de wijze waarop de cliënt, en de relatie tussen therapeut en cliënt, centraal worden gesteld. Voor mij is dat een openbaring geweest, en nu is dit hetgeen mijn grootste aandacht heeft binnen mijn werk in de praktijk.

Trefwoorden bij Vesta: Veilig, professioneel, persoonlijk, toegankelijk, zuiver/integer.

Slogan: Vesta, klein én GROOTS!

Marjan Hulzink-Sewalt, Integratief kinder- en jeugdcounselor te Cuijck
www.marjanhulzink.nl 

 

 Ik zie het als een groot voorrecht mensen te mogen begeleiden bij hun helingsproces en wil dit doen met de grootste zorg, professionaliteit, deskundigheid en toewijding. Als (aankomend) therapeut ben ik daarom bijzonder trots komend studiejaar af te mogen studeren aan deze academie.
Vesta biedt een zeer compleet pakket aan boeiende, vakinhoudelijke kennis, deskundige begeleiding bij het leren toepassen en ontwikkelen van kennis en vaardigheden in de praktijk en ondersteuning bij de persoonlijke groei en ontwikkeling. De huiselijke en gezellige sfeer, de kleinere groepen en de persoonlijke aandacht voelen prettig en vertrouwd waardoor de groepslessen een heel andere dynamiek krijgen en leren leuk en boeiend wordt.
Iedere student leert en ontwikkelt zich op zijn eigen uniek wijze en dit kan soms gepaard gaan met ups en downs. Vesta blijft nabij, ondersteunt, moedigt aan en daagt uit om het beste uit jezelf te (blijven) halen. Vesta geeft de student de ruimte en gelegenheid zichzelf hierin te ervaren en het unieke in zichzelf te ontdekken. Zo kan iedere student vanuit zijn eigenheid en persoonlijke kwaliteiten zijn therapeutschap vorm geven.
Vesta heeft mij laten zien dat het therapeutschap veel meer is dan het ontwikkelen van vaardigheden en het toepassen van kennis. Een therapeut dient als eerste goed naar zichzelf te kunnen en durven kijken, zichzelf te begrijpen en door de eigen emotionele pijn heen te gaan. Deze eigen levenswijsheid helpt je de cliënt in zijn proces te zien, te begrijpen en te kunnen volgen om van daaruit vanuit je vakkundigheid en deskundigheid professioneel te kunnen begeleiden. Therapeutschap is een mooi en boeiend vak maar bovenal ook een ‘way of life’. Je blijft leren, wordt wijzer en krijgt een schat aan levenservaring en vakkennis die jezelf, de ander en je leven verrijkt.
Door Vesta voer ik nu met trots mijn eigen praktijk. Overweeg je aan deze academie te gaan studeren, dan kan ik je dit van harte aanbevelen!

Thessa Hendriks, Integratief counselor te Mook
Praktijk One
www.praktijkone.nl 

 

Vesta heeft mij gevormd en verrijkt.
Mijn opleiding integratieve kind en jeugdtherapie bij Academie Vesta heeft me de ogen geopend. Vesta heeft mij een brede en diepe kennis gegeven van kinderen en jongeren in de opgroeiende fases, van hun talenten en tekortkomingen, van de therapeutische mogelijkheden en hoe een eigen praktijk op te zetten.
Wie is de mens achter de persoon die ik voor me heb? Ik kan nu naar de mens kijken en de cliënt centraal stellen als een uniek wezen in zijn unieke omgeving.

Vesta is in meerdere opzichten uniek. Zo is het integratieve karakter van de opleiding bijzonder. Doordat ik me verschillende behandelmethodes en psychologische en pedagogische inzichten eigen heb gemaakt, kan ik in de praktijk, naar gelang de hulpvraag van de cliënt, integratief te werk gaan. Ik kan switchen tussen de technieken. Daardoor ontstaat ruimte en beweging en groeit het contact tussen mij en mijn cliënt.

Een ander aspect van Vesta is de kleine groep waaraan wordt onderwezen. Er was daarbij veel aandacht voor mijn en ieders persoonlijke leerweg. Elke theorie en inzicht en elke behandelmethode heb ik op mijzelf toegepast. Door de inspanning die ik daarbij gedaan heb, is de voldoening uiteindelijk groot. Ik heb nu kennis van ‘het weten’, ik heb eraan kunnen proeven.

Ik ben zeer trots op mijn behaald diploma van Academie Vesta.
In 2010 ben ik met mijn eigen praktijk gestart.

Nadia Doueiri/ Integratie kinder- en jeugdtherapeut te Utrecht
www.pit-kindjeugdpraktijk.nl 

 

 

 
Enkele voordelen van onze opleidingen

Onze opleidingen zijn als enige door de SNRO beoordeeld met  ‘Excellent’. U volgt gegarandeerd een opleiding van hoogste kwaliteit.

U leert vanuit verschillende psychologische benaderingen een voor elke cliënt passende begeledingswijze te ontwikkelen en te bieden.

U leert zowel cliënten met enkelvoudige hulpvragen te begeleiden als cliënten met complexe hulpvragen.

U leert zowel zelfstandig te werken als multidisciplinair met bv psychiaters.

Onze lesgroepen bestaan uit maximaal 4 personen waardoor er veel individuele aandacht is voor elke student.

Naast groepsintervisie krijgt u 90 uur individuele begeleiding.

U kunt in uw eigen tempo studeren.

U krijgt vakinhoudelijke ondersteuning bij het opzetten van uw praktijk/onderneming. 

Vanaf het tweede studiejaar kunt u inkomsten hebben uit uw eigen praktijk.

U behaalt tijdens uw opleiding het door zorgverzekeraars verplichte diploma psychosociale basiskennis zonder extra kosten.

U wordt na uw afstuderen opgenomen in de Zorggids.

U kunt na uw afstuderen ook in andere Europese landen als volwaardig therapeut werken.

 

 

 

snro psbk plato hbo
snro psbk plato
CRKBO
nfg
vvvk
vbag
vereniging van natuurgeneeskundig therapeuten
vereniging van integraal therapeuten
batc beroepsorganisatie